Cobb kepsninės – vertinantiems tikrą skonį ir kokybę

Viskas, jau pavasaris! Skelbiame kepsnių ant grotelių sezoną atidarytą! Traukiame kepsnines ir į gamtą! Jei kepsninės dar neturite, ar norite ją pasikeisti, dabar tai pats geriausias metas. Rinktis reikėtų nuo Cobb kepsninės – unikalios ir itin kokybiškos kepsninės, ant kurios galima pasigaminti bet kokį maistą. Bet apie viską iš pradžių. Metalinės kepsninės turi keletą didelių bėdų. Viena […]

cobb kepsninėViskas, jau pavasaris! Skelbiame kepsnių ant grotelių sezoną atidarytą! Traukiame kepsnines ir į gamtą! Jei kepsninės dar neturite, ar norite ją pasikeisti, dabar tai pats geriausias metas. Rinktis reikėtų nuo Cobb kepsninės – unikalios ir itin kokybiškos kepsninės, ant kurios galima pasigaminti bet kokį maistą. Bet apie viską iš pradžių.

Metalinės kepsninės turi keletą didelių bėdų. Viena jų yra ta, kad reikia itin daug anglių, kad ji gerai įkaistų ir galėtume ruošti maistą. Kita bėda – ant anglių tykštantys riebalai, kurie pastoviai užsidega, o mūsų kepamas maistas apanglėja… Dar viena bėda – transportavimas. Nuolatos kepsninė juoda nuo suodžių, ją paimti bodisi visi, jei neturi darbinių pirštinių. Jei kojelės yra paprastos ir nuimamos, jos nuolat barška bagažinėje. Ant laužo keptą maistą nuolatos padengia degimo medžiagų sluoksnis, kuriame gausu kancerogenų. Dar problemų? Gal jau pakaks. Reikia jas spręsti.

O visas išvardintas problemas galima spręsti labai paprastu būdu – įsigyjant Cobb kepsninę. Ji kiek brangesnė nei tos metalinės ant keturių kojų, bet išsprendžia nemažai problemų:

  1. Kompaktiška, patogi transportuoti. Sveria tik apie 4-5kg. Ją patogu transportuoti firminiame COBB krepšyje.
  2. Speciali talpa riebalams nutekėti. Cobb kepsninės yra taip pagamintos, kad riebalai ant anglių neteka, o yra surenkami į specialų indą, kurį nesunku išplauti. Taip riebalai nedega ir ant kepamo maisto neišsiskiria kancerogenai.
  3. Galimybė ne tik kepti maistą, bet virti ar troškinti. Taip, pakeitus vieną kepimo lėkštę kita, galima drąsiai virti sriubą, gaminti troškinį ar plovą. Arba dėti keptuvę ir kepti kiaušinienę, blynus ar picą.
  4. Lengva valyti ir plauti. Viską galima padaryti paprasčiausiu popieriniu rankšluosčiu. Reikalui esant išplauti indaplovėje ar panaudoti šveitimo priemones.
  5. Galima gaminti uždarose patalpose, nes riebalai nebėga ant įkaitusių anglių ir tokiu būdu neišsiskiria dūmai. Tai patogu miestiečiams, kurie kepti gali tiesiog savo buto balkone.

COBB – tai kepsninė, orkaitė ir rūkykla viename. Ant anglies briketų uždėjus išmirkytų vandenyje drožlių, galima sėkmingai išsirūkyti žuvį, parūkyti kepamą vištą ar mėsos gabalą.

Tikri kepsnininkai ir entuziastai turėtų apsvarstyti galimybę ir pasirinkti sau tinkamiausią variantą iš kokybiškų kepsninių gamos – weber, thuros, troll700 yra alternatyvus pasirinkimas.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *